Hogy is mondjam, már megint egy TV Paprikás recept 🙂 Könnyű vasárnapi reggeli, próbáljátok ki. Míg a burgonya megfől, addig a többi hozzávalót előkészíted, aztán már csak sütni kell. Garantáltan nem marad éhen senki. 4 személy is jól lakik belőle, kis kenyérke mellé, egy pohár tej vagy kakaó és máris kész a tartalmas, erőt adó vasárnapi reggeli. És még csak nem is kell a tűzhely mellett rostokolnunk.

Íme a recept:

Frittata

Hozzávalók:

  • 4 közepes burgonya
  • 2 fej közepes vöröshagyma
  • 8 tojás
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint őrölt, fekete bors
  • ízlés szerint petrezselyem
  • kevés olaj
  • reszelt sajt (elhagyható)

Elkészítés:

A burgonyát héjabán kifőzzük, de nem kell teljesen puhára főzni, mert még sülni is fog. Megpucoljuk, karikákra vágjuk.

A hagymát megpucoljuk, félbevágjuk és felszeleteljük. Kevés olajon üvegesre pároljuk.  Érdemes olyan edényben készíteni, amit a sütőbe is be tudunk tenni, így kevesebb a mosogatnivaló 🙂

A tojást felverjük, belekeverjük a hagymát, burgonyát, petrezselymet, fűszerezzük és végül összekeverjük.

Amiben a hagymát készítettük (ha betehető a sütőbe) kevés olajat hevítünk, majd beleöntjük a tojásos keveréket. Mikor a tojás széle elkezd bugyogni, tehát sülni, akkor betesszük a 180 fokra előmelegített sütőbe és 20-30 percig, vagy amig szépen megpirul sütjük.

Ha megsült, kivesszük a serpenyőből és kevés reszelt sajttal megszórjuk. Paradicsommal, és egy pohár tejjel vagy kakaóval tálaljuk.

Jó étvágyat!

Frittata1

Frittata 1

Frittata 2

Frittata 3Ha tetszik amit látsz, és szeretnél még több mindenről értesülni (pl. éppen mit készítek a konyhámban), gyere a facebook oldalamra.

Facebookon itt találtok: Zsuzsi finomságai

 

Vélemény, hozzászólás?