Szilveszter éjszakáján és újév első reggelijén ezek a finom kis szendvicsek voltak az asztalon. Igen, van közte röszti is, de arról majd a következő bejegyzésben hozok receptet. Itt a finom kis szendvicsé a főszerep. Lehet pirítóssal (reggeli nálunk így volt) és lehet simán kenyérre (éjfél után így volt) készíteni. Bár bevallom, nekem a pirítóssal jobban bejött. Feltét bármilyen husi lehet, de a finom kencét ne hagyjátok ki.
Íme a recept:
Hozzávalók:
- kenyérszeletek
- hús (nálam főtt, sült tyúkcomb)
- lilakáposzta (díszítés)
- snidling (díszítés)
Sajtos-lilahagymás kence:
- 200 g natúr sajtkrém
- 1 kicsi vagy közepes lilahagyma
- 1 teáskanál mustár
Elkészítés:
A kencét érdemes elkészíteni pár órával a fogyasztás előtt, hogy az ízes összeérjenek. A lilahagymát megpucoljuk, majd apró kockákra vágjuk. A sajtot és a mustárt egy kistányérban összekeverjük, hozzáadjuk a hagymát, majd jól lezárjuk fóliával, hogy a hűtőnk ne legyen tiszta hagymaszagú 🙂 Betesszük a hűtőbe felhasználásig.
A kenyeret megpirítjuk, majd a héját levágjuk róla (ez csak esztétikai okokból tesszük, tehát rajta is hagyhatjuk). Ha nincs időnk vagy kedvünk pirítóst készíteni, akkor sincs gond. A kenyeret (ha pirítós, ha nem) átlósan félbevágjuk, tehát háromszög alakúra. Erre teszünk egy kiskanál kencét, elkenjük, majd jöhet rá a husi, ami nálam a húslevesben főtt tyúkcomb, kis darabokra szedve és kevés olajon megsütve. Díszítésnek lilakáposztát teszünk a tetejére, de ez is ízlés dolga. Megszórjuk kevés snidlinggel.
Jó étvágyat!
Ha tetszik amit látsz, és szeretnél még több mindenről értesülni (pl. éppen mit készítek a konyhámban), gyere a facebook oldalamra.
Facebookon itt találtok: Zsuzsi finomságai