A rétestészta után, jöjjön egy finom rétes töltelék receptje is. Sok-sok meggybefőttem van még a kamrapolcom, pedig tavaly nem is tettem el. 🙂 De most megtaláltam az egyik tökéletes felhasználási módot. Meggyes rétes, ízletes, puha, finom. Egyszerű az elkészítése is csak összekever és már tölthető is. Na jó, azért a magokat nem árt kiszedni 🙂 És kesztyűben ajánlott magozni, különben koszosnak fog kinézni a körmünk.
Íme a recept:
Hozzávalók 1 rúd réteshez:
- rétestészta
- olaj/zsír/vaj a kenéshez
Töltelék:
- 1 üveg meggybefőtt
- 2 evőkanál darált dió
- 2 evőkanál zsemlemorzsa
- 2 evőkanál cukor
- 1 kávéskanál őrölt fahéj
Elkészítés:
A rétestésztát az előző bejegyzés alapján elkészítjük, vagy veszünk a boltban. Ha boltit használunk, akkor egy konyharuhán 3-4 lapot teszünk egymásra, de mindegyiket lekenjük olvasztott zsiradékkal. Ha házi rétestésztát készítünk, akkor kinyújtás, húzás után lekenjük olvasztott zsiradékkal.
A sütőt előmelegítjük 200 fokra alsó-felső sütéssel.
A töltelékhez mindent egy tálba teszünk és összekeverjük. A rétestésztára tesszük a tölteléket egy sorba, de hagyjunk meg belőle 2-3 kanálnyit. Ezt a megmaradt pár kanálnyit a rétestészta többi részén szórjuk szét. Ezután a konyharuhával/lepedővel nem szorosan feltekerjük. A két végét aláhajtjuk. Ha a házi tésztánk nagyra sikerült és nem fér majd a tepsibe, akkor szétvágjuk a tepsi méretének megfelelően. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, lekenjük olvasztott zsiradékkal és az előmelegített sütőbe tesszük. Kb. 20-25 perc alatt megsütjük. Akkor jó, ha szép színe van. Kihűtjük, majd porcukorral megszórva szeletekre vágva tálaljuk.
Jó étvágyat!
Ha tetszik amit látsz, és szeretnél még több mindenről értesülni (pl. éppen mit készítek a konyhámban), gyere a facebook oldalamra.
Facebookon itt találtok: Zsuzsi finomságai