Megint gombóc, de most az általam készített, nagyon finom (de tényleg!) eperlekvárral, ami lekvár, de azért darabos 🙂 Imádom, az epret, ezért mikor szezonja van, igyekszem belőle elraktározni több formában télire. Fagyasztva (bár annyira úgy nem jön be) és lekvárként. Most ezt a lekvárt töltöttem a gombócokba. Volt már szilvás és nutellás gombóc, most jön ez. A tészta ugyanaz, így nem fogom részletesen leírni 🙂
Íme a recept:
Hozzávalók:
Tészta:
- 1 kg főtt burgonya
- kb. 30 dkg liszt (vagy annyi, amennyit felvesz a burgonya)
- ízlés szerint só
Töltelék:
- eperlekvár
Gombóc főzése:
- 2-3 l víz
- 1 ek. só
Bevonat:
- 15 dkg zsemlemorzsa
Tálalás:
- ízlés szerint cukor (kristály vagy por)
Elkészítés:
Az elkészítését a szilvás gombócnál olvashatjátok, annyi a különbség, hogy itt eperlekvárral töltjük meg. Persze, itt is láthatjátok a fázisfotókat, mint minden receptemnél. Nagyon finom, és persze, ha nincs eper lekvárotok otthon, de van bármilyen más, akkor azzal is megtölthetitek.
Ha tetszik amit látsz, és szeretnél még több mindenről értesülni (pl. éppen mit készítek a konyhámban), gyere a facebook oldalamra.
Facebookon itt találtok: Zsuzsi finomságai