Megkívántam 🙂 Na nem azért, senki ne gondolja azt, hogy …. 🙂
Eddigi 28, pár nap múlva 29 évem alatt sosem ettem körözöttet, mivel nem szerettem. Aztán valamelyik nap felmerült bennem, hogy úgy ennék. 🙂 Beszélgettem Nagymamámmal és rögtön meg is kérdeztem, hogy hogy készíti. Aztán felütöttem az online szakácskönyvet is, majd alkottam magam egyet, ami ízlett is, el is fogyott. Vacsorára és reggelire megettük ketten a Párommal. Én köménymagot nem tettem bele, mert nem igazán szeretem, de aki szeretne persze tehet bele. Na és a hagymát sem aprítottam minire, szerettem volna, ha érzem, harapnivaló marad. Na és jó sok lesz benne 🙂
Íme a recept:
Hozzávalók:
- 50 dkg tehéntúró
- 2 közepes fej lilahagyma
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
- 1 kiskanál őrölt pirospaprika
- ízlés szerint őrölt köménymag (én nem tettem bele)
- 2-3 púpozott evőkanál tejföl (ez is ízlés kérdése)
Elkészítés:
A lilahagymát megpucoljuk, félbevágjuk, majd amilyen vékonyan csak tudjuk felszeleteljük. Természetesen lehet kockára vágni, le lehet reszelni, ki hogy szeretné.
A túrót villával áttörjük, majd ízesítjük a sóval, borssal és pirospaprikával. Belekeverjük a tejfölt is, majd megkóstoljuk, ha szükséges még ízesítjük. A hagymát is belekeverjük, majd jól lefedve hűtőbe tesszük pár órára, hogy az ízek jól összeérjenek.
Kenyérrel fogyasztjuk!
Jó étvágyat!
Ha tetszik amit látsz, és szeretnél még több mindenről értesülni (pl. éppen mit készítek a konyhámban), gyere a facebook oldalamra.
Facebookon itt találtok: Zsuzsi finomságai