Kezdjük rögtön a legfontosabbal, nem kell sütni! 🙂 Ez egy sütés nélküli, málnás finomság. Barbi konyhájában bukkantam a receptre, bár nem követtem az ott leírtakat pontosan, mert ugye mindenki úgy készíti a pudingot, ahogy szereti 🙂 Na meg a málnából is többet használtam, mert imádom és szezonja van! 🙂
Íme a recept:
Hozzávalók:
- 1 csomag négyzet alakú háztartási keksz (nekem 55 db)
- 2 csomag vaníliás pudingpor (főzős)
- 800 ml tej
- 8 evőkanál cukor
- 500 g málna
- 2 dl cukrászhab (ha tejszínt használtok, akkor fixáló is kell bele és cukor)
Elkészítés:
Egy kb. 25×30-as tepsit sütőpapírral kibélelünk, de ez elhagyható. A kekszet lerakjuk a tepsi aljára. A málnát megmossuk és lecsepegtetjük. Félreteszünk a díszítéshez belőle. Én kiszámoltam hány szelet sütim lesz a tepsinyi mennyiségből és minden szeletre 2-2 szem málnát tettem félre. 🙂
A pudingport elkeverjük a cukorral, kevés tejjel csomómentesre keverjük, hozzáöntjük a maradék tejet, majd sűrűre főzzük. Azonnal ráöntjük a kekszre. A lecsepegtetett málnát a pudingba nyomkodjuk, majd betesszük a hűtőbe, míg a puding megszilárdul.
Közben a cukrászhabot felverjük. Ha tejszínt használtok, akkor cukorral édesíteni kell és habfixálót kell belekeverni a csomagoláson leírtaknak megfelelően. Én cukrászhabot használok, mert bár tudom, hogy ez növényi, de sosem esik össze és elég édes a benne levő cukornak köszönhetően.
A felvert habot a málna tetejére simítjuk vagy egy habzsákból szép mintát rajzolva rányomjuk. Ha csak rásimítjuk, mint én is tettem, akkor egy villa segítségével becsíkozzuk. A félretett málnaszemekkel díszítjük, de ezt a felszeletelés után is megtehetjük, hogy biztosan a szelet közepére kerüljön.
Jól behűtve tálaljuk!
Jó étvágyat!
Ha tetszik amit látsz, és szeretnél még több mindenről értesülni (pl. éppen mit készítek a konyhámban), gyere a facebook oldalamra.
Facebookon itt találtok: Zsuzsi finomságai
Pink Dust
Gyönyörűek! Elmentem a képet a pinterest mappámba, és egyszer elkészítem! 🙂
Zsuzsi
Rendben. Örülök, hogy tetszik 🙂