Még mindig meleg és a héten még az is lesz. Ilyenkor nincs kedve senkinek sem a sütőt begyújtani, viszont egy kis desszertre mindenki vágyik. Most egy nagyon finom, egyszerűen elkészíthető és hűsítő desszertet mutatok, ami akár egy tortába is betölthető, mert a krémje nagyon szépen megdermed. Most áfonyával készült, de a gyümölcs tetszés szerint változtatható, ízlés szerint bármi lehet. A lényeg, hogy ne eresszen levet.
Íme recept:
Hozzávalók:
- 1 dl habtejszín
- 2 evőkanál cukor
- 250 g mascarpone
- 200 g étcsokoládé
- 1-2 kanál citromlé
- gyümölcs a tetejére
- porcukor a díszítéshez
Elkészítés:
A habtejszínt a cukorral habbá verjük, de nem kőkemény habba, csak lágy habbá. A mascarponét belekeverjük, hozzáadjuk a citromlét.
A csokoládét megolvasztjuk, kicsit hagyjuk hűlni, majd belekeverjük a habba. Megkóstoljuk, ha szükséges keverünk még bele cukrot és/vagy citromlét, ízlés szerint. Nekem ezek az arányok pont megfeleltek.
4 kis tálkába adagoljuk a habot, a megmosott és lecsepegtetett gyümölcsöt a tetejére halmozzuk, megszórjuk kevés porcukorral, majd hűtőbe tesszük 2-3 órára.
Jó étvágyat!
Ha tetszik amit látsz, és szeretnél még több mindenről értesülni (pl. éppen mit készítek a konyhámban), gyere a facebook oldalamra.
Facebookon itt találtok: Zsuzsi finomságai