Egy annyira egyszerű, de nagyszerű étel receptjét mutatom ma meg nektek, hogy muszáj elkészítenetek! 🙂 A Nők lapja konyha szeptemberi számában találtam és már az első percben tudtam, hogy nekem ezt el kell készítenem, hiszen póréhagyma van benne 😛 és tudjátok, ha póréhagyma, akkor az számomra kötelező 🙂 Tökéletes egy hétköznapi vacsorára, hiszen nem kell órákig a konyhában lenni, mindössze 30 perc alatt elkészíthető. A hozzávalókat megdupláztam, így írom le nektek is, de nyugodtan lehet a felével is készíteni. Na ki próbálja ki?
Íme a recept:
Hozzávalók:
- 80 dkg csirkemellfilé
- 4 fej vöröshagyma
- 2 fej lilahagyma
- 1 szál póréhagyma
- 20 dkg füstölt szalonna
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
- tejföl ízlés szerint (recept szerint 6 dl tejföl)
Elkészítés:
A hagymákat megtisztítjuk. A vörös és lilahagymát félkarikákra, a póréhagymát karikákra vágjuk. A szalonnát vékony csíkokra. A csirkemellet kis kockákra.
Egy lábasba tesszük a szalonnát és zsírjára pirítjuk (én a bőrét is megpirítom benne, kiveszem, majd megeszem 🙂 ) Beletesszük a hagymákat, majd pár perc alatt megpirítjuk. Hozzáadjuk a csirkehúst, szintén lepirítjuk, majd kicsit főzzük saját levében, míg átfől (ez gyorsan megvan). Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. A végén hozzáadjuk a tejfölt, egyszer felforraljuk, megkóstoljuk, ha szükséges még sózzuk, borsozzuk. Párolt rizzsel kínáljuk.
Jó étvágyat!
Ha tetszik amit látsz, és szeretnél még több mindenről értesülni (pl. éppen mit készítek a konyhámban), gyere a facebook oldalamra.
Facebookon itt találtok: Zsuzsi finomságai