Zsuzsi finomságai

  • Kezdőlap
  • Tartalomjegyzék
  • Kapcsolat

Csirkepaprikás nokedlivel

2019-09-05 by

Volt egy egész csirkém, amiből nem szerettem volna csak húslevest főzni. Rántani nem akartam, így esett a választásom a csirkepaprikásra. ami lényegében csirkepörkölt, de mégsem. 🙂 Egy jó tippet azért ellestem a Cookpad oldaláról hozzá, méghozzá, hogy a paprikát kell először megsütni, csak utána jön a hagyma és a többi, mivel így jobb íze lesz, nem fő, hanem sül.

Íme recept:

Hozzávalók:

  • csirkehús (nálam comb és mell)
  • 1 TV paprika
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 nagy paradicsom
  • 4 gerezd fokhagyma
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint bors
  • ízlés szerint pirospaprika
  • kevés víz
  • 1-2 fakanányi zsír

Habaráshoz:

  • 2-3 evőkanál tejföl
  • 1-2 evőkanál liszt

Elkészítés:

A csirkét először is megtisztítjuk. Utána a hagymákat, majd a paradicsomot és paprikát. Mindent összedarabolunk. Egy fakanálnyi zsírt olvasztunk, amibe beletesszük először a feldarabolt paprikát. Ha ez kellően megsült, jöhet hozzá a vöröshagyma, amit üvegesre pirítunk. Majd hozzátesszük a fokhagymát és a paradicsomot. Ha a paradicsom nem enged kellő levet, akkor egy kis vizet öntsünk rá, hogy a fokhagyma meg ne égjen. A csirkehúst rátesszük és fehéredésig pároljuk. Majd sózzuk, borsozzuk és ízlés szerint pirospaprikával színezzük. Felöntjük annyi vízzel, ami éppen ellepi a húsokat. Puhára főzzük, közben pótoljuk a vizet és fűszerezzük, ha még szükséges.

Amikor a hús megfőtt, elkészítjük a habarást. A lisztet a tejföllel csomómentesre kikeverjük, majd a hőkiegyenlítés miatt a pörkölt szaftjából is keverünk hozzá. Óvatosan, folyamatosan keverve, legjobb addig lehúzni a tűzről, belecsorgatjuk a habarást a pörköltbe. Forralunk rajta egyet-kettőt, és nokedlivel tálaljuk.

Jó étvágyat!

Ha tetszik amit látsz, és szeretnél még több mindenről értesülni (pl. éppen mit készítek a konyhámban), gyere a facebook oldalamra.

Facebookon itt találtok: Zsuzsi finomságai

Posted in: Csirkeételek, Főételek Tagged: csirkecomb, csirkemell, fekete bors, fokhagyma, paradicsom, pirospaprika, TV paprika, vöröshagyma, zsír

Bemutatkozás

Köszöntelek kedves Olvasó! Zsuzsi vagyok, a honlap írója. Jelenleg egy nagyon boldog életszakaszban vagyok, a kisfiammal vagyok itthon, ezért kevesebb receptet tudok hozni. De kérlek, hogy nézz be hozzám minden nap, mert nem tudhatod, mikor leplek meg egy újabb finomsággal :) Sőt mostantól lesznek, korra bontva babáknak is finomságok. Minden recept, melyet itt találsz kipróbált és saját fotóval illusztrált. Ha kérdésed van fordulj hozzám bátran! Kellemes főzést-sütést kívánok!

Kövess facebook-on is!

Kategóriák

Alapanyagok

alma barna cukor burgonya citrom csirkemell csokoládé cukor dió eper fahéj fokhagyma főzőtejszín gomba habtejszín húsos szalonna kakaó kenyérliszt (BL 80) lilahagyma liszt mustár méz nutella olívaolaj paradicsom petrezselyem pirospaprika porcukor póréhagyma rum sajt sertéshús szódabikarbóna sárgarépa sütőpor tej tejföl tojás uborka vaj vanília vöröshagyma zsemlemorzsa zsír élesztő újhagyma

Archívum

Szerződi jogvédelem

A weboldalon található írások és fotók saját termékeim, melyekre a szerzői jogvédelemről szóló 1999. évi LXXVI. törvény vonatkozik. Engedélyem nélküli felhasználásuk jogi következményt von maga után.

Oldalak

  • Kapcsolat
  • Lépésről lépésre, avagy mit értem el eddig
  • Tartalomjegyzék
  • Ti készítettétek, Tőlem :)
  • Újságba bekerült receptjeim
Blogokról. Neked.

Gasztroblogok

Magyar gasztroblogok gyűjtőhelye

Bloggerek Világa

http://bloggerek-vilaga.blogspot.com/

Copyright © 2023 Zsuzsi finomságai.

Delicious WordPress Theme by themehall.com