Volt egy egész csirkém, amiből nem szerettem volna csak húslevest főzni. Rántani nem akartam, így esett a választásom a csirkepaprikásra. ami lényegében csirkepörkölt, de mégsem. 🙂 Egy jó tippet azért ellestem a Cookpad oldaláról hozzá, méghozzá, hogy a paprikát kell először megsütni, csak utána jön a hagyma és a többi, mivel így jobb íze lesz, nem fő, hanem sül.
Íme recept:
Hozzávalók:
- csirkehús (nálam comb és mell)
- 1 TV paprika
- 1 fej vöröshagyma
- 1 nagy paradicsom
- 4 gerezd fokhagyma
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
- ízlés szerint pirospaprika
- kevés víz
- 1-2 fakanányi zsír
Habaráshoz:
- 2-3 evőkanál tejföl
- 1-2 evőkanál liszt
Elkészítés:
A csirkét először is megtisztítjuk. Utána a hagymákat, majd a paradicsomot és paprikát. Mindent összedarabolunk. Egy fakanálnyi zsírt olvasztunk, amibe beletesszük először a feldarabolt paprikát. Ha ez kellően megsült, jöhet hozzá a vöröshagyma, amit üvegesre pirítunk. Majd hozzátesszük a fokhagymát és a paradicsomot. Ha a paradicsom nem enged kellő levet, akkor egy kis vizet öntsünk rá, hogy a fokhagyma meg ne égjen. A csirkehúst rátesszük és fehéredésig pároljuk. Majd sózzuk, borsozzuk és ízlés szerint pirospaprikával színezzük. Felöntjük annyi vízzel, ami éppen ellepi a húsokat. Puhára főzzük, közben pótoljuk a vizet és fűszerezzük, ha még szükséges.
Amikor a hús megfőtt, elkészítjük a habarást. A lisztet a tejföllel csomómentesre kikeverjük, majd a hőkiegyenlítés miatt a pörkölt szaftjából is keverünk hozzá. Óvatosan, folyamatosan keverve, legjobb addig lehúzni a tűzről, belecsorgatjuk a habarást a pörköltbe. Forralunk rajta egyet-kettőt, és nokedlivel tálaljuk.
Jó étvágyat!
Ha tetszik amit látsz, és szeretnél még több mindenről értesülni (pl. éppen mit készítek a konyhámban), gyere a facebook oldalamra.
Facebookon itt találtok: Zsuzsi finomságai