Újra itt a jó idő, szükséged van valami hűsítő desszertre, ugye? Akkor ez a recept neked szól, na és persze mindenkinek, aki imádja a málnát! 🙂 Ez egy tömény málna desszert, amit nem kell sem főzni, sem sütni, csak fagyasztani. Aztán pedig jóízűen elfogyasztani! A receptre a Nők Lapja Konyha júliusi számában bukkantam és nem bántam meg, hogy elkészítettem.
Íme a recept:
Hozzávalók:
- 10 dkg csokoládé
- 50 dkg málna
- 10 dkg cukor
- 5 dl habtejszín
- 1 teáskanál zselatin
- 1/2 dl evőkanál víz
Elkészítés:
A csokoládét megolvasztjuk. Egy nagy sütőpapírra kenjük vékonyan, majd a hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen.
A málnát megmossuk, leszárítjuk, néhány szemet félreteszünk a töltéshez és a tetejére díszítésnek, majd a többit egy tálba tesszük, hozzáadjuk a cukrot és botmixerrel pürésítjük. A zselatin a vízben feloldjuk, hagyjuk kicsit megduzzadni, majd mikróban felmelegítjük. A habtejszínnel együtt a málnához keverjük.
/Itt megjegyezném, hogy az eredeti recept szerint a tejszínt habbá kell verni, na nálam ez kimaradt, de így is tökéletes lett/A tejszínt és a zselatint alaposan elkeverjük a málnával.
A csokoládét kivesszük a hűtőből és akkora darabokra vágjuk, hogy beleférjen majd a formába.
Egy kenyérformát vagy méteres formát kibélelünk folpackkal, ebbe rétegezzük a desszertünket. Öntünk az aljára (ami majd a teteje lesz) egy adag málnás krémet, csokoládélapokat teszünk rá, pár szem málnát teszünk a csokoládé tetejére és egy újabb adag málnás krémet öntünk rá. Ezt a rétegezést addig folytatjuk, míg elfogynak a rétegek. A lényeg, hogy a teteje (ami majd az alja lesz) málnás krém legyen. Ha nagy darab folpackot vágtunk, akkor ráhajtjuk, ha nem akkor egy darabot még vágunk és ezzel befedjük. Fagyasztóba tesszük és hagyjuk megfagyni.
Tálaláskor málnaszemekkel és csokoládéval díszítjük. Forró vízbe mártott késsel (melegedjen fel a pengéje) szeleteljük.
Jó étvágyat!
Ha tetszik amit látsz, és szeretnél még több mindenről értesülni (pl. éppen mit készítek a konyhámban), gyere a facebook oldalamra.
Facebookon itt találtok: Zsuzsi finomságai