Ma egy finom és egyszerűen elkészíthető ételt mutatok, amit biztosan mindenki készített már ilyen-vagy-olyan formában 🙂 Ez a Rakott burgonya, amit én is készítettem már, akkor gazdagon. Most darált hússal készült, bár nem annak indult. De nem bántam meg, következőleg ezt is gazdagabbá teszem, Párom a hagymakarikákat hiányolta. Mondtam neki, hogy most aprítva van a darált húsban 😛 Mondanom sem kell, hogy nem elégedett meg a válasszal, úgy hogy következőleg tuti meg bele hagymakarika is, nyugodtan tegyetek bele Ti is.
Íme a recept:
Hozzávalók:
- kb. 2 burgonya
- 4 tojás (lehet több is)
- kevés vaj
- 1 csokor petrezselyem
- 1 nagy pohár tejföl
- só
Pörkölthöz:
- 50 dkg darált, sertés hús
- kevés olaj
- 1 fej vöröshagyma
- 2 kiskanál majoránna
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
- kevés őrölt pirospaprika
Elkészítés:
A burgonyát héjában megfőzzük, majd megtisztítjuk. A tojást keményre főzzük és a héját eltávolítjuk. A petrezselymet felaprítjuk.
A vöröshagymát megpucoljuk és felaprítjuk, majd kevés olajon üvegesre pároljuk. A majoránnát, sót és borsot beletesszük, összekeverjük, majd a darált húst rátesszük és fehéredésik pirítjuk. Megfőzzük, míg levet ereszt és a hús átfől (nem kell rá víz!). Ízlés szerint pirospaprikával megszórjuk, összefőzzük, félretesszük.
Most összeállítjuk az ételünket. Egy tepsit vagy jénait kikenünk vajjal. A burgonyát karikákra vágjuk és tepsi alját kirakjuk vele, megsózzuk. A tojást is karikákra vágjuk, a burgonyára tesszük, ezt is kicsit megsózzuk. A petrezselymet rászórjuk, majd a pörköltet szépen ráterítjük. Burgonyakarikákkal kirakjuk a hús tetejét. Egy nagy pohár tejföllel leöntjük, szépen elsimítjuk rajta, sózzuk és majoránnával megszórjuk. Lefedjük alufóliával.
200 fokra előmelegített sütőben 30 percig sütjük, majd az alufóliát eltávolítjuk és addig sütjük, míg a tejföl elkezd megpirulni.
Ízlés szerint kenyérrel és/vagy savanyúsággal kínáljuk.
Jó étvágyat!
Ha tetszik amit látsz, és szeretnél még több mindenről értesülni (pl. éppen mit készítek a konyhámban), gyere a facebook oldalamra.
Facebookon itt találtok: Zsuzsi finomságai
Hengist Pod
Ez mitől rakott krumpli?